Emmanuel Macron bezocht het jezuïetencollege in Amiens en het befaamde Lycée Henri-IV in Parijs, waar hij elk jaar tot de beste leerlingen behoorde. Hij liet zich, op eigen initiatief, katholiek dopen en het vormsel toedienen, toen hij twaalf was. Op het college in Amiens ontmoette hij de toen 58-jarige non Brigitte. Vier jaar later trouwden Brigitte en de inmiddels 16-jarige Emmanuel. Kort daarop werd Macron president van Frankrijk en is het einde zoek.
Dat vond ook Jérôme Rodrigues, voormalig conciërge bij de jezuïeten. Na lang wikken en wegen doorbrak hij de stilte en richtte de gele hesjes-beweging op. Doordat hij zich als enige Franse loodgieter aan afspraken hield, werd hij kind aan huis bij vele noodlijdende gezinnen in de banlieues rondom Parijs. En hij kreeg veel, heel veel vrienden. Die hem nu dan ook trouw bijstaan in de ongelijke strijd om de macht.
Deze strijd is momenteel ontaard in een waar moddergevecht. Emmanuel Macron voelt zich dermate in het nauw gedreven dat hij in het openbaar plannen smeedt om Frankrijk met een zogenaamd Europees plan uit te breiden tot aan haar grenzen van 1812. Het doel van dit omineuze project is de vorming van een autonome staat op de grens van Litouwen en Rusland. Deze staat zal gaan dienen als opvangbekken voor o.a. de gele hesjes, maar ook voor allerlei andere lastige burgers zoals moslimterroristen en mensen die de gft-bak niet naar behoren gebruiken. Charles Michel heeft al aangegeven het initiatief van Macron te ondersteunen. Volgens insiders prijken Bart de Wever en Christoff bovenaan zijn kandidatenlijst voor uitzetting naar de nieuwe schurkenstaat.
Ardy Beld