De trend van betuttelings- en verbodswoede bij overheden kan worden gezien als een vorm van terreur die de basis van welvaart en vrijheid in Vlaanderen, België, en Europa ondermijnt, met mogelijk catastrofale gevolgen.
Deze trend manifesteert zich door een stroom aan regelgeving die burgerlijke vrijheden inperkt, economische activiteit belemmert en zelfbeschikking vermindert.
Eerst en vooral, betutteling door overheidsinstanties duidt op een gebrek aan vertrouwen in de burger om zelf beslissingen te nemen. Deze paternalistische benadering leidt tot een cultuur van afhankelijkheid, waar individuen minder geneigd zijn om initiatief te nemen of verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen leven. Dit resulteert in minder ondernemerschap, minder innovatie en uiteindelijk een verzwakt economisch landschap. In Vlaanderen en België zien we dit al in de vorm van verstikkende regels voor bedrijven, waar entrepreneurschap wordt ontmoedigd door een overvloed aan bureaucratische obstakels. Als deze trend zich doorzet, zal het economische weefsel van de regio’s verder versnipperen, wat kan leiden tot enorme armoede en een verlies aan welvaart.
Bovendien, met elke nieuwe regel of verbod, groeit de macht van de overheid en verkleint de vrijheid van het individu, wat een directe weg naar een fascistische of communistische bureaucratie kan zijn. Deze vorm van overheidscontrole kan leiden tot een situatie waar de burger geen stem meer heeft in zaken die zijn leven direct beïnvloeden. De geschiedenis leert ons dat dergelijke regimes vaak gepaard gaan met armoede en repressie. De Westerse samenleving, die gebouwd is op de pijlers van vrijheid en individuele rechten, zou onder deze omstandigheden haar identiteit en waarden verliezen, wat in feite het einde van de westerse samenleving betekent zoals we die kennen.
Het is daarom cruciaal dat er een terugkeer komt naar meer vertrouwen in de burger, minder overheidsbetutteling, en een beter beheer van immigratie om chaos en armoede te voorkomen…
De chaos die deze trend kan veroorzaken, wordt nog versterkt door de huidige ongecontroleerde illegale immigratie. Terwijl de overheid steeds meer controle uitoefent over de bestaande bevolking, lijkt er een gebrek aan controle te zijn over de grenzen, wat leidt tot spanningen binnen de samenleving. De combinatie van een overbelaste sociale structuur, waar de middelen al schaars zijn door economische beperkingen, met de toename van immigratie, kan leiden tot sociale onrust en mogelijks zelfs een burgeroorlog. Deze situatie zou de cohesie van de samenleving verder ondermijnen, waar culturele en economische spanningen kunnen escaleren naar gewelddadige confrontaties.
Als deze trend niet onmiddellijk wordt omgekeerd, dreigt een scenario waarin armoede voor iedereen de norm wordt, niet alleen door de economische malaise maar ook door de bureaucratische verstikking van vrijheid en initiatief. Een fascistische of communistische bureaucratie zou de laatste nagel aan de doodskist kunnen zijn, waar het individu geen enkele ruimte meer heeft om te floreren. Het is daarom cruciaal dat er een terugkeer komt naar meer vertrouwen in de burger, minder overheidsbetutteling, en een beter beheer van immigratie om de chaos en armoede te voorkomen en de westerse samenleving te behouden. Alleen dan kan de toekomst van Vlaanderen, België, en Europa worden veiliggesteld voor toekomstige generaties.
**
Koen Vermeersch is partner en manager bij Siscor BV en Purenet BV in België. Met 25 jaar ervaring heeft hij vastgoedprojecten geleid in België, China, Ethiopië en Thailand. Sinds 2016 werkt hij met Ascott, onderdeel van CapitaLand, in Thailand, en daarvoor bij Ascott en vastgoedbedrijven zoals Savills en CBRE in China. Hij heeft een Master in Chinese krijgskunsten, in Marketing en in Europese politiek. Momenteel werkt hij in België en Thailand aan projecten en promoot hij zijn succesprincipes via http://sixpillars.eu. Volg zijn blog op @kvermeersch.