Afwaspersoneel weigert wijnglazen te spoelen om religieuze redenen

Nu we gebombardeerd worden met onheilstijdingen over hoe slechts één alcoholisch drankje ons leven furieus kan verwoesten, verrijst er nog een probleem aan de horizon om ons dan maar ineens  helemaal van het drinken af te brengen.

Meer en meer afwassers vertikken het om glazen te reinigen waaraan alcoholrestanten kleven. Deze fundamentalistische houding bij sommige properheidmakers drijft hierdoor horeca-uitbaters tot een ontnuchterende wanhoop. De ‘gelovigen’ kiezen zelf wel wat hen te doen staat volgens hun ‘heilige’ boekje met spelregels. Ook het afwassen van borden en bestek met varkensvlees-odeur is er niet meer bij. Dergelijke onreinheid is er ver over voor hen. De kans op sanctionering door de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening blijkt zo groot als een klein wasje.

Het bloed dat onder hun nagels wordt gepest over zoveel ergernissen komt nauwelijks aan bod in de reguliere pers.

Dit zijn de verhalen die wij opvangen door regelmatig buiten te komen onder mensen van vlees en bloed. Het bloed dat onder hun nagels wordt gepest over zoveel ergernissen komt nauwelijks aan bod in de reguliere pers. Censuur? Neen, gewoon het niet meer vertrouwd zijn met wat er op straat en op de werkvloer gebeurt. Een AI-artikel is immers vlugger persklaar dan een stuk informatie uit de eerste hand. Neem nu de klachten bij werkgevers over de kwaliteit van werkzoekenden die zich in de horeca aanbieden. Die is dikwijls van een abominabel karakter. Door eens op een blauwe maandag een pizza te hebben geserveerd in een wegrestaurant of door een bestelling bij de Turkse Italiaan aan huis te hebben geleverd, denkt de ambitieuze ober in spe al meteen te voldoen aan wat bijvoorbeeld een klant in een authentiek Italiaans eethuis verwacht. Bovendien eist de ‘topkelner’ prompt het uurloon van de kok. En tokkelen op de smart phone terwijl het werk zich opstapelt, wijst ook niet op slimheid.

Wat horen we nog aan anomalieën? Een restaurantuitbater heeft rond zijn terras enkele bakken met prachtige olijfbomen. Op een nacht arriveerde een zwart bestelbusje en twee mannen waren op een wip en een tel ribbedebie met de dure loofboom. De getroffene kon het de dag erna observeren op zijn camera. Helaas kwam de nummerplaat net niet in beeld. Niet getreurd: aan de overzijde van de straat bevond zich een overheidsgebouw waarvan de camera uiteraard wel langs die straatkant de nummerplaat had kunnen oppikken. Maar neen, hoor, die gegevens werden niet vrijgegeven om redenen van privacy. Van de zelfstandige zijn boekhouding weten ze alles. Of er een bordje ‘handen wassen aub’ in het toilet hangt, lijkt iets van levensbelang voor controleurs met veel verbeelding. Maar de nummerplaat van een dievenbende? Privacy, mijnheer. U zou toch ook niet willen dat…

In een tijd van hacking moet u nog meer op uw hoede zijn voor banken. We vernemen van diverse mensen dat ze cash geld ophalen en dat het bedrag niet klopt met wat er van de rekening is gegaan. Een dame vertelde ons gisteren hoe ze 250 euro van haar rekening uit het kastje bestelde en bij het natellen zag dat ze slechts 220 euro in haar handen hield. Waar was die overige 30 euro gebleven? Gelukkig was er tijdens de kantooruren voor een keer nog eens een levende niet-AI-bediende in het gebouw aanwezig. Het eerste wat die deed was straal ontkennen dat zoiets mogelijk was. De dame zou zich wel hebben vergist of het geld onderaan in haar sacoche hebben gepropt of de getallen 2 en 5 hebben gemixt. De trouwe klant drong echter aan en ze werd na veel puffen en zuchten tot de wachtzaal van de bank toegelaten. Telefoontjes later was het inmiddels ook een half uur later. De dame ontplofte en dreigde ermee haar centen elders onder te brengen. Verscheidene andere klanten sprongen haar bij en enkelen van hen bevestigden zelf ook al zoiets te hebben meegemaakt. Op den duur moest de bediende toegeven dat de fout bij de computer van de bank zat en dat men aan die ‘hapering’ echt wel iets ging verhelpen. De 30 euro die ze ontbeerde zou op de rekening worden gestort. Euh, wat was haar juiste nummer ook alweer? Een gewaarschuwde lezer telt voor twee.