‘tScheldt heeft een weekje politie-hoppen achter de kiezen.
Hoe komt dat?
‘tScheldt had plots geen toegang meer tot Google Analytics, een meetsysteem achter de website.
Na veel over en weer gecommuniceer met Google in Amerika kreeg ‘tScheldt terug toegang tot Google Analytics. Vervolgens bleek dat ‘tScheldt ernstig gehacked was geweest. De hackers hadden geprobeerd hun sporen te doen verdwijnen. Maar dat was niet helemaal gelukt, ze hadden het systeem ertoe gebracht zichzelf helemaal af te sluiten. De details daarvan publiceren we later omdat er krachten bij betrokken zijn die een bepaalde instelling op haar grondvesten zal doen daveren.
Ondertussen werd de hacking door experten gestopt.
Het einde van de hacking betekende het begin van de totale openbaring van het Kafkajaanse karakter van de Belgische politie en de Belgische justitie.
De hacking gebeurde vanuit Nederland, maar werd doorgezet door een tweede hacker vanuit België.
‘tScheldt ging naar de Belgische politie.
Start van Kafka.
Omdat op de homepage van ‘tScheldt staat dat ‘tScheldt wordt uitgegeven vanuit ons kantoor in Rotterdam, zei de politie dat het beter was klacht in te dienen in Nederland.
Dat is vreemd, want als Belgische politici een probleem hebben met ‘tScheldt trekken ze in België naar de rechtbank en richten ze zich tot een leverancier van ‘tScheldt en zijn zaakvoerder die in België woont. Als die leverancier dan zegt dat men eigenlijk in Nederland moet zijn omdat ‘tScheldt vanuit Nederland wordt uitgegeven dan veegt de Belgische rechtbank dat van tafel en veroordeelt de leverancier in België. Kafka.
Maar als ‘tScheldt gehackt wordt dan geeft de Belgische justitie niet thuis en moet er in Nederland klacht worden ingediend. Kafka.
Zodoende trok ‘tScheldt naar de politie in Nederland. Eerst naar de stad vanwaar de hacking gebeurde. Daar zei de politie trots dat de politie in Europa 1 familie was en zoals de eengemaakte Europese Unie alles netjes aan elkaar doorgeeft. “Je kan eender waar in Europa klacht neerleggen (aangifte doen zegt men in Nederland) voor eender welke crime in een Europees land”, zei de vriendelijke agent.
Omdat wij bij ‘tScheldt al genoeg koffie met Kafka gedronken hebben in het leven, vroegen we toch aangifte te kunnen doen in Nederland. Dat ging evenwel niet wegens te veel patrouilles op de baan op dat moment. Het kantoor in de betrokken stad suggereerde aangifte te doen bij de politie in Breda waar het over het algemeen rustiger was.
Wat viel op? De politie was uiterst voorkomend en behulpzaam.
Eenmaal aan de deur van een politiekantoor in Breda bleek dat het kantoor gesloten was. Een agente die buiten een sigaretje rookte kwam ter hulp. Ze vroeg of we kwamen voor een afspraak. Nee we hadden geen afspraak. Dan moet U een afspraak maken via het landelijke politienummer.
Tip voor Belgische justitie: een landelijk politie-telefoonnummer.
Bij de landelijke telefoondienst van de Nederlandse politie verontschuldigde men zich dat we al twee politiekantoren hadden bezocht en nog niet geholpen waren. De vrouw aan de telefoon vroeg het probleem in het kort te vertellen. Zij maakte een ‘notitie’ aan in het systeem. Zij beloofde de politie in Breda te contacteren. De politie van Breda zou daarop ‘tScheldt contacteren voor een afspraak.
12 uur later kreeg ‘tScheldt een telefoon van een privé-nummer. De politie van Breda. De agente aan de telefoon had de notitie gelezen. Opnieuw zei de politie dat het eigenlijk niet hoefde om in Nederland aangifte te doen. Dat het beter was om dat in België te doen omdat er dan geen verplaatsing nodig was.
‘tScheldt geloofde de agente en ging naar de Belgische politie!
Ha, hoe dom kan je zijn.
Bij de Belgische politie bekeek men de klacht van 80 bladzijden en de verslagen van de experten.
“Maar mijnheer, de hacking startte in Nederland!”
“Ja, maar de Nederlandse politie zei dat jullie allemaal één politie zijn in Europa en dat jullie het dossier dan naar Nederland zouden sturen.”
De agent keek alsof het in Keulen donderde.
“Mijnheer, zoals ik dat hier zie, zal u blij mogen zijn, dat u een PV-nummer krijgt. De kans dat dit dossier naar het parket gaat is klein. De kans dat het parket dit doorstuurt naar Nederland is nog kleiner.”
Omdat ‘tScheldt niet alleen de bui zag hangen, maar de bui al druppelde op het dossier, contacteerde ‘tScheldt terug de politie in Breda. Daar luisterde men opnieuw voorkomend en vriendelijk. Er werd een afspraak ingepland.
Het kantoor van de politie te Breda is in tegenstelling tot de kantoren van de politie in België met de tijd mee gegaan. Het is nieuw, licht en luchtig. Speciaal voor de ‘klanten’ staat er een moderne koffiemachine. De politie aan de balie nodigde ‘tScheldt uit een koffie te nemen en met de koffie naar de verhoorkamer te gaan.
In de verhoorkamer lag een uitgetikte versie van de ‘notitie’ die eerder telefonisch was aangemaakt. De resultaten van een snel onderzoek dat ondertussen gebeurd was (!!!!) lagen naast de notitie. Omdat de maatschappij die ‘tScheldt uitgeeft zich in Rotterdam bevindt werd de aangifte meteen in het systeem van de politie te Rotterdam genoteerd door de politie van Breda.
“Mijnheer mag ik u wat vragen?”, vroeg de Nederlandse agente. “We hebben vorige week twee boefjes geklist die met de trein vanuit Antwerpen kwamen. Ze zagen het helemaal niet zitten dat ze door de Nederlandse politie gevat waren. Ze hadden veel liever in Antwerpen opgepakt geweest door de Antwerpse politie.” “Waarom?”, vroegen we hen. “Omdat we dan dezelfde dag nog zouden zijn vrijgelaten en er toch niets van zou zijn gekomen”, zeiden die boefjes. “Mijnheer, gebeurt dat echt zo in Antwerpen?”, vroeg de agente.
‘tScheldt kon niet ander dan deemoedig beamen dat dat inderdaad het geval was.
De aangifte werd netjes afgedrukt. De agente haalde een kartonnen kaftje, speciaal daartoe bestemd, met op de cover de titel “Aangifte gedaan. En nu?” In de kaft was een spatie voorzien waar de agente haar naam en het PV-nummer vermeldde. In een andere marge duidde de agente aan welk politiekantoor het onderzoek zou doen en werd er een telefoonnummer aangevinkt van het desbetreffende slachtofferloket. Daar zat niet alleen slachtofferhulp, maar ook de Officier van Justitie. Op dat nummer vertelt men wat de stand van zaken is na telefonisch contact. In de kaft werd ook een boekje gestoken waarin helder wordt uitgelegd hoe de Nederlandse justitie de aangifte gaat behandelen de komende weken en maanden.
Schreven we al dat we een koffie kregen?
De baas van de politie in België is Annelies Verlinden. De baas van justitie in België is de extreemrechtse Paul Van Tigchelt. Annelies en Paul zijn mensen van het Grote Woord. Maar baas van een kleine beduimelde politie en een middeleeuwse justitie.
**
STEUN de SATIRISCHE ONDERZOEKSJOURNALISTIEK van ‘tScheldt
**
Rechtstreekse storting:
BE11 4310 7607 5248
Referentie: ‘STEUN’ en eventueel uw emailadres zodat wij u kunnen bedanken
**
**