Moest ‘tScheldt een kasteel zijn dan woedde er rondom de wallen vandaag een wijduitdeinende oorlog. Geharnaste ridders van DPG-Media rijden rond het kasteel op zoek naar gaten in de verdediging. Door DPG-Media betaalde rabauwen klimmen tegen de muren op. Door de overheid betaalde koppensnellers proberen de ophaalbrug te saboteren. Door de FOD-Economie betaalde struikrovers duiken in de slotgracht om via de rioleringen het kasteel binnen te dringen. Door Conner Rousseau betaalde onverlaten in toga proberen de toegang tot het kasteel via de Krombank af te dwingen.
‘tScheldt staat onder druk.
Daarom dit romantische verhaal.
Om even te ontspannen.
In 2018 wilde Erik Van der Paal (N-VA) ‘tScheldt kopen van eigenaar Bert Murrath vlak voor die stierf.
Tijdens het overnamegesprek in ‘t Fornuis belandde ‘tScheldt niet bij Erik Van der Paal maar onbedoeld bij consultant Gert Van Mol die Van der Paal had meegenomen om de cijfers na te kijken.
Hoe kwam dat?
Door overmatig drankgebruik en een cocaïneverslaving.
Van der Paal stond strak van de cocaïne tijdens het gesprek in ‘t Fornuis en beloofde, zonder enig overleg, de consultant 1 miljoen euro, gespreid over 3 jaar, om van ‘tScheldt het best mogelijke satirische medium in Vlaanderen te maken, indien hij daar ter plaatse, aan die tafel, ‘tScheldt overnam.
Waarom?
Omdat “de Grote Baas het toch niet goed gaat vinden dat ik ‘tScheldt koop”, gaf Van der Paal als uitleg aan tafel.
Die ‘Grote Baas’ was Bart De Wever die die dagen meer op speaker stond op de telefoon van Van der Paal dan diens vrouw.
Aldus geschiedde.
Of toch niet.
Van der Paal bleek niet zo betrouwbaar te zijn.
Terwijl er een nieuwe ‘tScheldt-redactie werd uit de grond gestampt bleven de facturen van Van der Paal onbetaald.
Tot overmaat van ramp belandde Van der Paal in de gracht.
Schrap dat laatste. Hij belandde niet alleen in de gracht, maar ook in het ziekenhuis na een overdosis van Bart De Wevers meest favoriete suikergoed.
Van der Paal zweefde een tijdje tussen leven en dood. Hij verloor daarbij een aantal interne lichaamsonderdelen. En delen brein.
Van der Paal is echter zoals onkruid.
Hij overleefde de overdosis.
Na zijn wederopstanding meende hij God te zijn minstens de nieuwe Godfather van Vlaanderen.
Hij bouwde een soort cinemazaal in de kelders van zijn villa in Schoten om er elke avond naar The Godfather en The Sopranos te kijken, tot hij alle teksten van alle acteurs van buiten kende en mee kon lippen.
Binnen de N-VA bleef hij de vriendelijke zakenman die handtekeningen nodig had van N-VA-ers om in Antwerpen duiventillen te kunnen bouwen. Tegelijkertijd lekte hij het ene na het andere dossier van N-Va-ers naar de ‘tScheldt-redactie om de redactie ‘zoet’ te houden in afwachting van het beloofde 1 miljoen euro.
Binnen de N-VA poneerde Van der Paal zich als eigenaar van ‘tScheldt. Hij liet een hele reeks oude artikels van N-VA-lieden uit het ‘tScheldt-archief verwijderen.
Omdat Van der Paal geen enkele van zijn beloftes inloste verzuurde de relatie met ‘consultant’ Gert Van Mol en de nieuwe redactie van ‘tScheldt, tot een bom de relatie deed ontploffen.
De Bom
De bom viel op 30 juni 2021. Op die dag verscheen een artikel op ‘tScheldt over Peter De Roover en Els Van Doesburg. Klik hier.
In het artikel werd geëvoceerd dat deze schone mensen een relatie hadden.
Binnen de N-VA sloeg het artikel in als een ontspoorde raket.
Van der Paal werd op het matje geroepen.
“Met wat ben jij bezig?” tierde een radeloze topper van de N-VA, terwijl hij een kopie van het artikel naar het hoofd van Van der Paal wierp.
“Heu… dat heeft de redactie gedaan”, piepte Van der Paal.
“WTF, dat is jouw blad, wat zit jij de partij te compromitteren?”
“Heu… nee, echt eigenlijk, heu… ik wist van niets”, stamelde Van der Paal, plots nuchter.
“Wat heu… Hoe kan jij nu van ‘niets’ weten?”, werd er gebruld.
“Heu… ‘tScheldt is niet van mij”, prevelde Van der Paal.
Stilte.
“Hoe, ‘tScheldt is niet van jou???? Komaan Erik, jij zit hier als sinds 2018 tegen iedereen te zeggen dat ‘tScheldt van jou is”, zei Bart De Wever.
“Nee, Bart, sorry, …. sorry, dat komt door mijn cocaïneverslaving. Ik zeg soms dingen waarvan ik denk dat ze waar zijn, maar die achteraf niet blijken waar te zijn….”, fluisterde Erik Van der Paal.
Bart De Wever ijsbeerde door de kamer. “Tja, kameraad, dat gaat ge toch moeten rechtzetten dan”, zei Bart De Wever.
Diezelfde avond maakte Van der Paal een vals account aan op Twitter en Twitterde hij dat ‘tScheldt eigenlijk van Gert Van Mol was, een fantast, een dromer, een nietsnut. Hij voegde er enkele screenshots van mails aan toe tussen Van der Paal, Van Mol en de advocaten Coveliers die de overname van ‘tScheldt geregeld hadden in 2018.
Twitter schrapte het account onmiddellijk.
Waarop Van der Paal een tweede vals account aanmaakte en de screenshots opnieuw plaatse.
Twitter schrapte ook dit account onmiddellijk.
Waarop Van der Paal een derde vals account aanmaakte en de screenshots opnieuw plaatse.
Twitter schrapte ook dit account onmiddellijk.
Van der Paal gaf het op. Hij contacteerde De Morgen en gaf een kopie van de vertrouwelijke mails aan ‘journalist’ Bruno Struys die er direct een artikel aan wijdde in De Morgen.
Hoezee, hoera! Eindelijk wist de buitenwereld zogezegd van wie ‘tScheldt was.
Over romantiek gesproken
Zeer jammer voor ‘tScheldt want Van der Paal stopte met lekken van N-VA documenten naar ‘tScheldt. We herinneren ons met plezier de dossiers die Van der Paal lekte over de linkerhand van Bart De Wever, de schone Maria Gonzalez. Gonzalez was als directrice uit het onderwijs geknikkerd nadat een rapport verscheen waarin te lezen stond dat ze haar seksualiteit gebruikte om controle en macht te verwerven. Bart De Wever had haar daarna in de Raad van Bestuur geplaatst van de scholengroep die haar eertijds geschorst had. Dat heet in België ‘surrealisme’.
Er verschijnt ten andere binnenkort nog een artikel op ‘tScheldt over deze Maria Gonzalez en haar advocaat Walter Damen. Ook dat dossier toont haarscherp aan dat Walter Kindermisbruik Damen de slechtste advocaat is die je kan nemen in legale nood. Later daarover meer.
Nog meer romantiek
Alleen abonees van ‘tScheldt kunnen dit artikel verder lezen.
Wie het vervolg van het artikel niet ziet staan is geen abonnee, of is niet ingelogd.
Net zoals ‘tScheldt de eerste was om uit te brengen dat Peter De Roover en zijn assistente Els van Doesbrug de diepste draai bedreven en samen een huis kochten, zal ‘tScheldt de eerste zijn om het jammere nieuws mee te delen dat beide lovebirds de sponde niet meer delen… Van Doesburg wist dankzij haar ragfijne leden van assistente van Peter De Roover op te klimmen tot schepen van de stad Antwerpen. Op 31 mei 2021 volgde ze schepen Fons Duchateau op. Ze werd in één klap verantwoordelijk voor wonen, patrimonium, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg. In het kabinet dat van Doesburg overnam vond ze buiten papieren nog iets anders. Een manspersoon. M.L. L. was de kabinetsmedewerker van Fons Duchateau.
M.L. is buiten een extreem verstandige kerel ook een echte hunk. Zo hunkte hij Zuhal Demir in zijn bedstede. Ze hunkten zo hard dat er een kind van kwam. De frisse van Doesburg was niet ongevoelig voor het hunkgehalte van L. en L. was niet ongevoelig voor de charmes van van Doesburg. Door een afgrijselijke speling van het lot waar ‘tScheldt later nog een avontuurlijke tell-all story van zal maken, druppelde de interkabinetele energie tussen beiden door tot op het bord van Zuhal Demir. Het Turkse bloed van Demir kookte over. Op genocidale wijze stopte ze de relatie met buddy L. om zich als single in de bergen terug te trekken met journalisten als Thomas Swiffer en meerdere ruige Italianen.
Het einde van de romantiek
Het mes dat van Doesburg in de relatie en Peter De Roover stak bracht De Roover tot inzinking. Hij sleept zich momenteel door het leven voort als iemand met burnout. Niet moeilijk want hij heeft een burnout. Een burnout gecombineerd met pillen en alcohol maakt een mens afwezig. Dat is De Roover dan ook in de toekomstplannen van de N-VA: afwezig.
**
**