Opnieuw recherche voor medewerkers van ‘tScheldt. Op zoek naar de vermaledijde schrijvers en tekenaars die het lef hadden het verhaal van Sihame El Kaouakibi aan het licht te brengen op satirische wijze.
We weten ondertussen dat het gerecht standpunt heeft ingenomen over wat ‘tScheldt is en wat satire is. Dat weten we niet van de zaak Sihame El Kaouakibi maar van de zaak Zelfa Madhloum. De grootste gemene deler tussen Sihame El Kaouakibi en Zelfa Madhloum is dat het van oorsprong buitenlandse liegende wichten zijn die menen dat blanke mannen de oorzaak zijn van de zondeval.
De laatste rechter die ‘tScheldt veroordeelde heette S GRANATA. Hij deed zijn naam alle eer en liet die ontploffen in het aangezicht van alle ‘tScheldt medewerkers door te stellen dat ‘tScheldt een nieuwsmedium is. In een zelden geziene bevlogenheid oordeelde hij dat nieuwsmedia zich moeten houden aan een ‘zorgvuldigheidsnorm‘. Het gebruik van satire doorkruist volgens Hem de ‘zorgvuldigheidsnorm’ waardoor satire ‘beledigend’ wordt. En dat blijkt strafbaar te zijn. Met dit arrest is het mogelijk alle satire in Vlaanderen te stoppen. Dat deed hij dan ook en hij legde een dwangsom op van 500 euro per dag dat ‘tScheldt het zou aandurven om de satirische artikels over Zelfa Madhloum terug te plaatsen. Het hoeft niet te verwonderen dat België op de lijst voor persvrijheid nu achter… Namibië staat.
We zijn trouwens nog steeds op zoek naar geld om te trachten in cassatie te gaan.
De SOUIDI-maffia
Het naar Italiaanse maffia gemodelleerde SOUIDI advocatenkantoor van de gebroeders SOUIDI trad op voor de gevallen Marokkaanse engel Sihame El Kaouakibi. ‘tScheldt was het eerste medium dat in december 2021 reeds cartoons publiceerde over “Prinses Profiteur Sihame El Kaouakibi”, maanden voordat de Regimepers wakker werd en besefte dat Sihame El Kaoukibi samen met haar bedpartner Erika de boel aan het rollen was.
De Souidi’s hebben ondertussen hun handen afgetrokken van Sihame. Maar hun acties blijven nazinderen want de klacht met burgerlijke partijstelling tegen ‘tScheldt werd door hen met plezier uitgeschreven, niet in het minst gedreven door hun grote sponsor Erik Van der Paal die besloot dat ook hij een ei te pellen had met ‘tScheldt.
De grootste gemene deler tussen de SOUIDI’s en Erik Van der Paal? Hun beider hang naar de Italiaanse maffia. De ene richt zijn advocatenkantoor in als maffiarovershol, de ander gebruikt foto’s van Italiaanse maffia-acteurs op zijn Twitter-account.
Justitie en Sihame El Kaouakibi
Er hangen twee molenstenen rond de nek van Sihame El Kaouakibi en haar vriendin.
De eerste steen is het strafonderzoek. De onderzoeksrechter heeft zijn taak afgerond en de zaak naar de Raadkamer gestuurd. Die moet nu beslissen of er al dan niet verdere vervolging komt. Eerst punt dat opvalt. In gelijkaardige zaken van financiële malversaties duurt het gemiddeld een jaar of 4 vooraleer het gerecht bovenkomt met vervolgstappen na een initiële klacht. Niet zo bij El Kaouakibi. Het onderzoek duurde iets meer dan een jaar en de koek blijkt al gebakken. Dat belooft.
Het is pas nu dat El Kaouakibi zal vernemen waarvan ze beschuldigd wordt. Het zal vermoedelijk gaan over valsheid in geschrifte, subsidiefraude, misbruik van vertrouwen, hacking, misbruik van vennootschapsgoederen of het bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding.
De Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie en de Federal Computer Crime Unit organiseerden hiervoor enkele huiszoekingen bij het Parlementslid.
De tweede molensteen rond de ranke nek van El Kaouakibi is een rechtszaak voor de ondernemingsrechtbank. De curator van het evenementenhuis JJ HOUSE vraagt 1 miljoen euro van het olijke koppel en stelt dat zij als bestuurders oorzaak zijn van het faillissement.
VTM
Ondertussen blijft VTM claimen dat zij de kat de bel aanbonden middels het ‘onderzoekswerk’ van Faroek Özgünes. Sta ons toe de puntjes op de i te blijven zetten. De bewijzen van valse facturen die VTM toonde in haar nieuwsuitzendingen kwamen niet van Özgünes maar van ‘tScheldt. Özgünes kreeg de valse facturen van Bart De Wever. Die kreeg ze van Erik Van der Paal. En die haalde ze bij ‘tScheldt. Soms kan het leven simpel zijn.
**